Eymard-Baptistehoeve
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel

Tel/Fax: +32 (0) 11 555 523
GSM: +32 (0) 472 701 367

De zelfoogsttuin - Voel de verbondenheid met de natuur

Lid worden
Word lid van de vzw zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld en krijg de kans om deze verbondenheid met de natuur en productie van gezond voedsel van dichtbij mee te maken. Voor 50 euro per maand kan je als persoon of als gezin lid worden van het Groeiveld.

Wat krijg je ervoor terug?
De beleving in de natuur en de (zelf)oogst van biologische groenten, kleinfruit en kruiden volgens de seizoenen.
Uw 50 euro lidgeld zetten we om in punten, 1 punt is 1 euro. Aan elk evenement, elke groente en elk kleinfruit kan een bepaald aantal punten worden besteed. Deze punten kunnen ook voor opvang van kinderen of jongeren op de zorgboerderij ingezet worden.
De punten kunnen worden opgespaard en dus ook in een nieuwe maand worden ingezet. Zo kunt u uw lidmaatschap optimaal benutten.

Hoe werkt het?
Tijdens de uren van de zorg- en belevingsboerderij is de zelfoogsttuin open en ben je van harte welkom. Ook worden er op woensdagen, zaterdagen en zondagen speciale evenementen georganiseerd, waarbij je betrokken wordt bij het zaaien en verzorgen van gewassen en dieren.
Indien je de biologische groenten en kleinfruit niet (altijd) zelf wil of kan oogsten, kan je toch lid worden en dan wordt het voor je geoogst en klaargezet.

Welke groenten, kleinfruit en kruiden?

Een opsomming van de groenten, kleinfruit en kruiden (afhankelijk van de seizoenen en onder voorbehoud van weersomstandigheden en oogstproductie): aardappel, ajuin rood, ajuin wit, ajuin geel, ajuinpijp, sjalotte, asperges wit, asperges groen, sla, tomaat, komkommer, aubergine, paprika, paprika zoet punt, peper, courgette, bloemkool, broccoli, spitskool, chinese kool, koolrabi, krulkool, spruitjes, palmkool, rode kool, savooikool, witte kool, busselwortel, knolvenkel, doperwt, groene selder, knolselder, prei, spinazie, kervel, tuinboon, peultjes, prinsessenbonen, boterboontjes, radijs, rode biet, suikermais, peterselie krul, peterselie plat, koriander, maggikruid, rozemarijn, rucola, tijm, munt, winterpostelein, alle soorten pomoenen, rabarber, rode bessen, witte bessen, frambozen zomer, frambozen herfst, braambessen, aardbeien, blauwebessen (blueberry)

Nog enkele voordelen op een rij:

• Weet waar je eten vandaan komt. Je kan de volledige (biologische) weg van de groenten en het kleinfruit volgen.
• Eet eerlijke en gezonde voeding, zonder gebruik van chemische producten. Lekkerder en verser dan dit wordt het niet!
• Ga letterlijk terug naar de natuur, volg de seizoenen en ‘zie’ groenten groeien. Geniet van wat de seizoenen je te bieden hebben.
• Verbind je met het land: met je handen in de aarde werken helpt letterlijk om te aarden. Geen luxe in deze drukke maatschappij!
• Beleef het plezier van je eigen mooie groenten en fruit oogsten.
• Geniet van de gezonde buitenlucht, de natuur en onze dieren.
• Verklein je ecologische voetafdruk.
•Je doet samen met je gezin activiteiten om dichter tot elkaar te komen.
• Steun indirect ons sociaal project. Wij bieden onze zorggasten een rustgevende en zinvolle dagbesteding.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem zeker contact op!

Zorg- en belevingsboerderij het Groeiveld
Geert Verpoorten
Hoog Kattenbos 17
3920 Lommel
hetgroeiveld@gmail.com
gsm: +32 (0) 472 701 367